27.9.11

Mirka Knapková má šanci na titul nejlepší veslařky roku

ENGLISH TITLE: Mirka Knapková Has a Chance for the Year’s Best Woman Rower Title


Česká mistryně světa na skifu Mirka Knapková je nominována na Cenu světového veslování (World Rowing Awards), kterou každoročně uděluje Mezinárodní veslařská federace (FISA). Veřejnost může na internetových stránkách FISA až do této neděle 2. října vybírat mezi letošními mistry světa v kategoriích mužů, žen a handicapovaných. Zároveň je umožněno alternativně navrhnout jinou posádku, která letos na světovém šampionátu nevyhrála. Dalšími kategoriemi, kde už je nominace zcela otevřená a závisí čistě na návrzích z řad hlasujících, jsou nejlepší trenér a osobnost s největšími zásluhami o veslování.


Jak uvádějí stránky FISA, konečné vítěze nakonec z předložených nominací vybere její Výkonný výbor 14. října.

Cena světového veslování se začala udělovat v roce 2002. Loni ji v kategorii veslařů získal český mistr světa na skifu Ondřej Synek.


(AKTUALIZACE: Mirka Knapková se nakonec dostala mezi tři finálové nominace v kategorii ženských posádek. Právě tak mezi finalisty v kategorii trenérů figuroval Tomáš Kacovský, který Mirku Knapkovou připravuje. Oznámily to internetové stránky FISA 14. října. Tamtéž byla 11. listopadu zveřejněna jména konečných vítězů letošních Cen světového veslování: mezi ženskými posádkami by vybrán řecký dvojskif lehkých vah Christina Giazitzidou [„jadzicidu“] – Alexandra Tsiavou [„cijávu“], mezi trenéry pak italský šéftrenér reprezentace Řecka, Gianni Postiglione [„džany postyljóne“].)

No comments:

Post a Comment