7.12.10

Synek může být zvolen světovým veslařem roku

ENGLISH TITLE: Synek May Be Elected World’s Rower of the Year


Poté, co se skifař Ondřej Synek stal v sobotu 27. listopadu celkem dle očekávání nejlepším českým veslařem (resp. nejlepší posádkou) letošního roku, má nyní šanci vyhrát podobnou anketu i v globálním měřítku – Cenu světového veslování (World Rowing Awards) v kategorii mužských posádek. Na internetových stránkách Mezinárodní veslařské federace (FISA) je otevřeno hlasování o nominace na nejvýraznější veslařské posádky a osobnosti roku 2010. Formulář v angličtině umožňuje komukoli navrhnout kandidáty na nejlepší mužskou, ženskou a handicapovanou posádku. Hlasování bude uzavřeno již v pátek 10. prosince o půlnoci středoevropského času.

Ve formuláři FISA lze vybírat ze seznamu letošních mistrů světa, mezi nimiž figuruje i král skifu Ondřej Synek. U každé kategorie lze rovněž podat vlastní návrh na jinou posádku, která letos světový titul nezískala. Výhradně na návrhy čtenářů se spoléhá nominace v kategorii trenér (lze tedy uvést např. Synkova trenéra Milana Dolečka) a zásluhy o veslování.


Jak uvádí FISA ve zprávě z 3. prosince, kdy bylo nominační hlasování zahájeno, vítěze z navržených nominací v každé kategorii nakonec zvolí Rada FISA spolu se zvláštní komisí. Ceny světového veslování budou uděleny 22. ledna 2011 na světové konferenci veslařských trenérů v britském Windsoru.

No comments:

Post a Comment