18.9.11

Čtyři evropské medaile pro české veslaře

ENGLISH TITLE: Four European Medals Go to Czech Rowers


Skifařka Mirka Knapková dnes na veslařském mistrovství Evropy v bulharském Plovdivu s přehledem vyhrála finále. Po letošním titulu mistryně světa tak získává i evropské prvenství.


Osma mužů (Jiří Srna – Kornel Altman – David Szabó – Jan Pilc – Jakub Podrazil – Jakub Koloc – Petr Melichar – Matyáš Klang – kormidelník Martin Šuma) vybojovala stříbrnou medaili. Rychlejší byla jen polská sestava, která patří mezi světovou špičku.


Také čtyřka mužů lehkých vah ve složení Jan Vetešník – Ondřej Vetešník – Jiří Kopáč – Miroslav Vraštil získala stříbrnou medaili. Po prvních 500 metrech z dvoukilometrové trati česká loď vedla, ale pak ji předstihla posádka Itálie.


V dopoledním programu si ženský dvojskif ve složení Lenka Antošová – Jitka Antošová dovesloval pro bronzovou medaili. Ve finále zaostal pouze za posádkami Ukrajiny a Srbska.


Největším úspěchem hostitelské země bylo 6. místo ženské dvojky Kristina Bončeva – Luiza-Marija Rusinova. Skifař Georgi Božilov, který je vicemistrem světa do 23 let, se na domácí vodě překvapivě nedostal do finále a skončil celkově 7.


Výsledky dalších českých posádek:


párová čtyřka mužů (Petr Buzrla – Martin Basl – Jan Andrle – David Jirka): 6. místo

dvojskif žen lehkých vah (Klára Janáková – Markéta Pazderková): 7. místo

dvojskif mužů lehkých vah (Petr Čabla – Milan Viktora): 12. místo

No comments:

Post a Comment