23.7.12

Americká předpověď: čeští veslaři si odvezou zlato a stříbro

ENGLISH TITLE: American Prediction: Czech Rowers Due to Earn Gold and Silver

Podle očekávání deníku USA Today bude olympijská regata v Etonu poblíž Londýna historickým úspěchem pro české veslování: americký list předpovídá, že skifař Ondřej Synek se stane olympijským vítězem a skifařka Mirka Knapková si odveze stříbro, přičemž v její disciplíně zvítězí její největší konkurentka – Jekatěrina Karsten z Běloruska.

Dají-li se dohromady předpokládané medailové zisky ve všech 14 veslařských disciplínách, vychází pro české veslaře další impozantní úspěch: jestliže předpověď vyjde, stanou se pátou nejúspěšnější zemí olympijské regaty. V medailové tabulce by Čechy přeskočili pouze domácí Britové následovaní Novým Zélandem, Německem a Řeckem. Naopak by za nimi zaostaly i takové veslařské mocnosti jako Spojené státy a Austrálie.

USA Today sestavil tabulky, kde předpovídá čelná umístění ve všech soutěžích nadcházející olympiády v Londýně. Rubrika byla obměňována každý měsíc, poslední aktualizace proběhla 11. června.

Podle amerického deníku by se z českých veslařů do šestičlenného finále dostal ještě dvojskif sester Antošových, kde by skončil poslední. Zbývající dvě olympijské posádky z České republiky – mužské čtyřky standardních a lehkých vah – USA Today nezařadil do očekávané první osmičky umístěných. Tabulky listu USA Today lze najít zde. Anglický souhrn předpovědí je k dispozici zde.

No comments:

Post a Comment