27.10.11

Veslař doufá v olympijskou podporu v soutěži portálu Idnes.cz

ENGLISH TITLE: Czech Rower Hopes in Olympic Support in a Web News Portal Contest


V neděli 30. října skončí internetové hlasování v soutěži Tvůj příběh. Zpravodajský portál Idnes.cz (propojený s deníkem Mladá fronta Dnes) v této „první zpravodajské reality show“ nabízí prémii 100 tisíc korun mladým lidem ve věku 18-24 let, kteří do svých 25. narozenin dokážou splnit vlastní ambiciózní cíl, ať už v oblasti pomoci druhým, zdraví, kultury, podnikání či sportu.


Mezi stovkou semifinalistů, které ze zaslaných nápadů vybrala porota, se ocitl i otrokovický veslař Adam Atarsia, jehož předsevzetím je kvalifikovat se na olympiádu 2016 v Rio de Janeiru.


(AKTUALIZACE: Nápad Adama Atarsii nakonec získal 298 hlasů a postup mezi 50 finalistů mu těsně unikl. Projekt, který se umístil na 50. místě a jako poslední tak postoupil, nasbíral 301 hlasů.)


Výřez ze soutěžní prezentace skifaře Adama Atarsii. Zdroj: Idnes.cz.


Hlasování veřejnosti rozhodne o tom, kterých 50 projektů ze semifinálových 100 postoupí do finále. Hlasovat lze přes Facebook nebo registraci na internetových stránkách Idnes.cz. Každý z 50 finalistů pak získá odměnu 100 tisíc korun, jakmile dosáhne vytčeného cíle. Tím by v Atarsiově případě byl úspěch na seniorském mistrovství světa v roce 2015 (v jihofrancouzském Aiguebelette), případně v dodatečné olmypijské kvalifikaci 2016 (obvykle se odehrává ve švýcarském Lucernu). Z jeho přihlášky do soutěže Idnes.cz vyplývá, že chce uspět společně se svým bratrem Jakubem Atarsiou, zřejmě na dvojskifu lehkých vah.


Dějiště olympijských soutěží ve veslování 2016 – jezero Lagoa Rodrigo de Freitas v pohledu od sochy Krista Vykupitele. Zdroj: Chensiyuan, Wikipedia.



Olympijská regata v Rio de Janieru proběhne na mořské laguně Lagoa Rodrigo de Freitas (výslovnost „lágua rodrígu di frítaš“), která má exkluzivní polohu mezi pahorkem se známou sochou Krista Vykupitele a neméně známými plážemi Copacabana a Ipanema. Soutěžit se má v srpnu 2016, kdy bude Adamu Atarsiovi teprve 23 let.

No comments:

Post a Comment