7.8.11

Čeští junioři mají světový bronz

ENGLISH TITLE: Czech Juniors (JM2x) Earn a World Bronze


Juniorští reprezentanti na dvojskifu Adam Štěrbák a Martin Slavík dnes dopoledne ve finále mistrovství světa dojeli třetí. Olympijskou trať na kanále Dorney u anglického Etonu zvládli v čase 6 minut, 40 sekund a 36 setin. Rychlejší byli pouze Němci a Francouzi; naopak za nimi zůstaly posádky Švýcarska, Slovinska a domácí Velké Británie.



Další českou účast ve finálové šestce zajistila skifařka Lucie Žabová. Ve finále své disciplíny skončila na šestém místě v čase 8 minut, 17 sekund a 94 setin. Medaile si rozdělily Německo, Irsko a Lotyšsko. Čtvrtá místo získala Itálie, páté bylo Dánsko.


V domácích vodách Štěrbák závodí za Veslařský klub Morávia Uherské Hradiště. Slavík i Žabová jsou odchovanci Veslařského klubu Slávie Děčín.

Na premiérovém mistrovství Evropy ve veslování juniorů, které se konalo koncem června v polské Kruszwici, Žabová dojela pátá. Štěrbák se Slavíkem tam skončili sedmí jako členové párové čtyřky spolu s Jakubem Rybínem a Janem Hájkem, členy Veslařského klubu Slavia Praha.

No comments:

Post a Comment