28.5.11

Vraštil s Kopáčem mají zlato ze Světového poháru v Mnichově

ENGLISH TITLE: Vraštil, Kopáč (LM2-) Have Gold from the World Cup in Munich


Hned úvodní díl Světového poháru začal pro české veslaře úspěchem: Jiří Kopáč a Miroslav Vraštil vyhráli v kategorii dvojek lehkých vah. O jejich dnešním výsledku informovaly internetové stránky Mezinárodní veslařské federace (FISA). Cesta české lehké dvojky do finále přitom nebyla jednoduchá: v kvalifikaci (která je organizována novým systémem měřených jízd na čas) byli Vraštil s Kopáčem penalizováni za to, že jejich loď nesplňovala předepsaný hmotnostní limit.


Své vystoupení v Mnichově mají za sebou i slovenští skifaři: loňský vicemistr světa na skifu lehkých vah Lukáš Babač nyní startoval mezi těžkými vahami a skončil 14. Ve finále C o celkové 13.-18. místo ho předstihl pouze Georgi Božilov z Bulharska. Ve své premiéře mezi světovými seniory dojel další skifař ve slovenských barvách Andre Rédr (loni čtvrtý nejlepší juniorský skifař světa) na 24. místě.


Český skifař Ondřej Synek dnes vyhrál svou semifinálovou jízdu a v neděli 29. května se představí ve finále. Těsně za Synkem dojel Litevec Mindaugas Griskonis.


Do finále skifařek se dostaly hned dvě české zástupkyně: Mirka Knapková dnes vyhrála svou semifinálovou jízdu, ze které se třetím místem kvalifikovala ještě Jitka Antošová.


(AKTUALIZACE: Ve finálových závodech olympijských disciplín, které se jely v neděli 29. května, Ondřej Synek zvítězil mezi skifaři. Ze skifařek byla nejlepší Běloruska Jekatěrina Chodotovičová-Karstenová, následovaná domácí závodnicí Anne-Katrin Thieleovou a bronzovou Siou-jün Čangovou z Číny.


Oficiální česká dvojka mezi skifařkami Jitka Antošová předstihla jedničku Mirku Knapkovou, když obsadily čtvrté a páté místo. Antošová se však velkou část závodu držela na druhém místě za dlouho vedoucí Němkou Thieleovou.)

Výsledky závodů veslařského Světového poháru v Mnichově jsou k dispozici na internetových stránkách Mezinárodní veslařské federace (FISA).

No comments:

Post a Comment